Sunday, May 31, 2009

cuti sekolah datang lagi..

yuhuu..seronoknya cuti sekolah ni..
eh cam aku lak yg cuti..
sebenarnya bukan seronok apa..
time ni la sesi jalan2 n ziarah menziarah berlaku..
selalunya sesi balik kg arr..
kali ni family aku nak dtg dri kedah..
insyallah..klu keadaan mengizinkan..
sebbnya family kat sana dah rindu sgt nak tgk aqil..
asyik tel n chat @ internet jek..
aqil plak dah besar n dah pandai sekrg so geram la mak2 sedara n tok dia..

aku plan klu diorg dtg aku nak bw g Teluk Senangin lepak sna..
sebelum ni aku asyik tgk org mandi jek..
kli ni aku nak mandi coz dah lama tak mandi pantai..
tapi takde la camping(overnight) sna coz baby masih tak sesuai nak o/night camping nih..

pastu nak g Lumut nak bawa anak2 sedara jalan2..
nak g Pangkor memang tak dpt la time2 ni memang pack..

tpi tu sume bgantung la klu keadaan mengizinkan..
klu diorg tak dpt dtg so kena la aqil yg travel blik kedah ujung minggu ni:)..
pun best gak..
lagi ramai la sedara2 leh jumpa aqil..
itu yg best..

ish tak sabarnya nak tgu smpai ujung mgu..:)

Saturday, May 30, 2009

sakit..adus pedih..

haha..sape suh gelogoh..
tapi memang sakit n pedih..
nape??
ish cam tak leh nak cite..
malu arr..

haha..tak cite karang korang kate poyo lak..
sebenarnya aku bru nak bermesra dengan Pureen BP yg bru aku beli arini..
entah camne la aku pam2 bleh luka..
mujur tak putus ****** aku..
(haha..guess what)
mula2 pam tu aku rasa sakit yek arr 1st time..
pastu siap pening lagi..
pam2 bru nak kuar stitik tgk2 dah terkopek keliling ******
masa aku perasan tu bru separuh (keliling) luka..
nasib la perasan..

terpaksa la aku bg lega dlu then proceed..
kena la bersabar lagi n then try again..
bersemangat nak kasi aqil fresh milk dri ummi..
sabar yek aqil nanti ummi cuba lagi..

lepas jek pam (trial) n terluka ni..
aku mula rs lain dah..
breast cam nak bengkak..
hope its coming..
the milk..

mana la yati ni org nak tya dia nih..
coz dia xpert dlm EP nih..:)

Monday, May 25, 2009

Ibu webpage


Visit Ibu


aku baru join this web untuk para ibu(already a mother or mother to be pun leh gak)..
best gak coz ramai para ibu unite kat situ..
so sape2 nak join leh cari aku kat Matahari@jun
cam2 leh cite kat situ..
aku bru join so tak thu feedback site nih camner..
hopefully best n mbantu arr..jom visit Ibu

Saturday, May 23, 2009

ha..ha..kantoi..

eh sape lak yang kantoi nih??

aku dah buat yang terbaik untuk dia..
aku tak sangka ini balasan yang dia beri..
aku kecewa..sedikit jek arr..

aku sangkakan aku telah berjaya mendidiknya..

malah aku berbangga kerana dia anugerah yang paling istimewa..

dan yang paling berharga..
kesilapan ini baru aku ketahui petang tadi
tapi kesilapan ini aku maafkan..

andai itu yang telah di takdirkan..


ha korang tgk arr sendiri..

video
ha..kantoi..

ape la aqil ni..dalam diam2 dia isap jari dia..
dia ingat ummi tak nampak..
dengan pantas ummi amik cam..
cepat2 rakam nih bahan bukti nih..
sok besar2 leh jd sumber..

dan aqil dengan muka tak bersalah dia

haa..jgn mare..
xcited ngan aksi2 aqil jek..:)

Protes pada harga minyak naik..

haha..cerita ni bukanlah nak mem'blame' kerajaan sebaik naikkan harga minyak secara drastik tahun lepas tapi nak cerita apa yang aku n hubby buat tanda protes masa time tu..
Ingat lagi tak masa tu tiba-tiba jek kerajaan naikkan harga ke rm2.70 yang telah men'jam'kan jalan-jalan kat KL..
Aku ingat lagi masa tu aku tengah keje tup2 kecoh member aku tengah tengok Malaysiakini dapat la berita yang mengejutkan tu..
So ape lagi aku cepat2 la bagitahu hubby berita nih..
Dan sibuk la dalam ofis duk bercerita pasal tak puas hati..
kitaorang punya la kecoh duk kira belanja minyak keta sebulan..
kopak arr cam tu..
Petang tu kitaorang dah siap2 bincang nak g isi minyak penuh2 sebab harga baru akan bermula malam tu..
Hmm hampeh belum sempat petang jalan dah jam..
Aku punya bengang nak balik sesak..
Masa tu masih kat ofis lama kat Sec 12 PJ..
Dah otw balik tu jam so aku amik keputusan nak isi minyak kat umah jek..
sekali lagi hampes..highway nak masuk ke Desa Petaling(DP) tu bleh jam..
tersangkut aku kat highway tu ade la 1km sebelum belok ke DP..
mula2 ingatkan ade accident rupanya bru teringat kat sebelah belok tu ade shell..
sah la org berduyun2 tgu nak isi minyak..
jam kat situ dr kul 7.30pm smpi kul 9pm..
mane la yg kat highway tu nak masuk sedangkan simpang kat shell tu keta duk keluar masuk..
smpai jek aku dah belok masuk ke DP dah pukul 10pm masa tu terus tak jalan2 dah sebbnya org berebut nak msuk shell..
traffic dah tunggang langgang..
tapi aku pelik apesal polis taknak dtg kawal..
mungkin sebb keadaan memang dah tak leh kawal..haha..
penat gila masa tu rasa cam nak park jek keta n blik jalan kaki..
tp tkut lak keta kena ape2 ramai2 kan..
ramai jek yg keluar keta n blik jalan kaki tgl la driver sorg2..
disebbkan aku memng drive sorg2 mase tu so tpksa la tgu gak..
n aku pun turut serta mem'boo' n membodohkan orang2 kat depan yg tak nak btolak ansur nak msuk shell tu..
last2 dpt gak masuk umah kul 11pm..penat n tensen masa tu..
Dah blik umah duk berforum ngn hubby geram psl jam n harga myk tu..haha..
bukan dpt ape pun duk berbahas tu..saje jek..

hjg minggu tu rase nak g mana pun tak tau..
geram punya pasl kitaorg terus pikir nak g lepak PD la..
konon2 nak relax arr geram..so jumaat malam tu terus jek packing n bertolak g PD..
camping tido kat PD..
dalam perjalanan siap action lg..
konon2 klu harga minyak naik pun kitaorg masih bleh g jalan2 la..

act aku n hubby memang suke g camping/picnic..
habis sg kat hulu langat tu kitaorg redah..
siap sampai ke hujung sungai tu kat empangan tu pun kitaorg pernah redah..
memang best arr..
tapi tu cite dulu arr..:)..

dah sampai PD tu ktorg cr arr tmpt besh nak lepak..
dah siap pasang khemah..ape lagi perut dah lapar..
masak n melantak arr dulu..
activiti masa camping nih memang tak sah klu tak masak makan..
aku tak suke mandi laut sangat sebb takut panas n burn..
so aku lepak jek arr..meh aku tjk gbr kenangn ckit..

haa..ni arr port kitorg..

dah siang tu pas bfast hubby g arr mandi manda sampai tgh..
aku la jadi mangsa siapkan lunch..
after lunch kitorg rasa cam nak gerak arr..
tapi tak tau nak g mana lagi..
bla dah gerak hubby kata jom ar g melaka..
dah alang2 kat PD..
aku cakap ape lak alang2..jauh lagi nak g melaka tu..
oleh kerana nak sgt jalan2 ktorg g la melaka..
sonok arr masa tu cam takde maslh jek..
pdhal bukan tak penah g melaka..

haa..dah nak sampai dah..

sikit lagi nak sampai..

dah smpai melaka tu ktorg g arr kat tmpat yg plg bersejarah buat melaka..
park keta n g la Kapal Diana..

kat belakang tuh Kapalnyer..

sorry arr igt nak fokus gbr dlm kpl tapi tfokus gbr ktorg lak..

abaikan orang2 yg tak di kenali tuh..nak mta xcuse tp ramai sgt:)..

hubby pun nak pos

ceh cam kat atas kapal betul la..

Layan jek arr..

hubby..

wah..cam kat london lak..

nih arr kapal dia..



pas masuk Kapal Diana n muzium samudera tu aku ajak hubby masuk bgn depan tu jab..
konon nak arr beli ape2 yg besh nak buat kenangan..
takde yg menarik minat hubby accept 1 thing..
bleh ke dia beli rotan yg sebatg tu..(takde lak gbr nak tjk)..
dia kata spare kot2 aku melawan leh rotan..
igtkan dia main2 tapi betul2 dia beli..
ceh..macam la aku ni kuat melawan..ngeh..ngeh..

me and the eyes of melaka..

me, hubby and the eyes of melaka..

beca-beca yang aku tak sempat nak naik..

pastu g Kota A Famosa..
bese ar..mcm dulu gak bgnn ni..
tpi yg best nye new shopping mall Dataran Pahlawan..
wah kat area tu memang gempak ar..
cam bintang walk pun ada..(bangga org melaka ek)..
pas dah puas jalan2..ktrg g makan n balik..
smpi umah dah tgh malam..
itu la 1day trip yg berjaya ktorg lakukan..
demi tuk buktikan pada kerajaan bhw kenaikn harga minyk bukan penghalang tuk kitorg travel..
haha..cam tak related jek tajuk nih

Thursday, May 21, 2009

Projek membuang lemak and back to shape!

Dah lama nak post n3 nih..tp tak sempat..
kali ni nak jalankan misi ni sampai berjaya..

MISI: "Back to origin"

1. Nape nak jalankan misi ni?
1.Sebabnya aku dah nak mula keje..
(nape klu nak keje kena ada shape?)
Yup..bagi aku untuk kepuasan aku n my confidence..
ii. Sebab aku nak Cantik

2. Bila bermulanya misi ni?
Selesainya aku melahirkan Aqil..

3. Duration/period/jangkamasa untuk misi ini?
Erm..target <5month style="font-style: italic;">

4. Apa/Siapa pendorong untuk misi ini?
i. Abah Aqil-bukan aku takut dia cri lain tpi aku nak action dengan dia bila aku dah berjaya kelak..(hehe bleh trima tak alsn ni?)
ii. Kakak aku (35yrs old)- pun masih jaga badan dia (sekrg berat dia 56kg dgn ht=160cm)..
iii. Jun comel-dalam erti kata lain aku yg dulu..aku mula menghargai diri aku yg dulu..
iv. berat bdan lepas 1bulan bsalin-aku lost 15kg for 1st month..believe it or not? believe it.

5. Kaedah untuk menjayakan misi ini?
i. Diet-aku dah tak amik nasi sekarang..nasi aku gantikan dengan wholegrain bread, nestum, susu, n sup sayur(mesti ada kentang, carot, sawi n saleri)..nih bukan ape
dah alang2 aku berpantang so aku teruskan la pantang aku..lagi pula aqil tak menyusu badan so aku leh ler diet ikut aku..
ii. Exersice-bukan jogging or berbike..mane la aku leh tgl aqil..selain senaman uruskan aqil aku buat senaman ringan jek..aku buat kat rumah which is menari..aku buat senamrobik n yg best sekali menari poco-poco..besh
iii. Pakai girdle-aku pakai baju n seluar dari Nano Elva..harap2 dapat ler membantu..
iv. Krim pelangsing- aku guna krim mustajab buat masa ni..tgk dlu result dia klu tak aku nak amik set pelangsing dri Leesa cosmetik..macam best jek dgr dia promote dlm WHI

6. Target
10kg dalam 3bulan till Aug 09. So aku akan dapat hadiah tuk ari raya nanti..

RESULTS:
APRIL- LOST 15KG
MEI-LOST 3KG(tak puashati sbnrnya nak 5kg)
JUN- COMING POST
JULAI- COMING POST
AUG- COMING POST

meh ler kita sama2 menjayakan misi macam ni..sebab kita ni org perempuan kena sentiasa menjaga diri..nape la aku tak sedar masa badan aku semakin membesar dulu..


Wednesday, May 20, 2009

Hepi besday Hubby


"If I had a wish..I would be your tear..to be born in your eyes and to die on your lips..but if you were my tears.. i would never cry in fear of losing you.."

MySpace Codes at BlingPixie.comMySpace Generators


Sayang,

Kasih sayang adalah suatu pengikat dalam hubungan kita..
Andai lebur perasaan dihati maka leburlah jua kasih ini..

Sayang,
Andai cinta itu masih milik kita..

Sayang,
Semoga dengan kehadiran Aqil akan menyerikan lagi keluarga yang kita bina..

Sayang,
Ayang doakan semoga abang dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur..

Sayang,
Ampunkan salah dan silap ayang..
Sesungguhnya ayang hanyalah insan biasa..

Sayang,
Pengorbanan dalam hidup ayang adalah demi abang..

SELAMAT HARI LAHIR
I LOVE YOU



P/s: Jom layan lagu ni nyanyi tuk hubby..




Tuesday, May 19, 2009

cont..

erm terasa nak tgk movie so hubby ajak tgk cite2 yg dia download..
hubby suke download jek...
dia guna isohunt (utorrent)..gabr memang gempak arr..
sebelum tu dia tgk rating dulu kat IMDB bru ar leh dpt gbr standard dvd..
hubby memang suke download..
setp ari dia mesti dload at list 5 movie..
ape2 cite kat astro movie keluar dia dload la..
layan lu cite nih..

short summary for this movie: During the reign of the Vikings, Kainan, a man from a far-off world, crash lands on Earth, bringing with him an alien predator known as the Moorwen. Though both man and monster are seeking revenge for violence committed against them, Kainan leads the alliance to kill the Moorwen by fusing his advanced technology with the Viking's Iron Age weaponry.

layan dlu ar cite nih

hmm..dah tgk dah..best gak la..
tapi aku tak brapa nak layan coz kena layan aqil:)..
aqil mula2 dia layan gak cite ni pas 1/2 jam jek..
dah merengek nak tido so aku la yg kena layan dia..
hubby duk kusyuk watching..best dia kata..
kitorg memng suka cita2 cam ni..
aku suka tmbh2 lagi cita gladiator, king athur, lord of the ring..
n klu korang masih igt cerita 'The cave of the golden roses'
cite ni beshhh...
cita outlander ni director dr Lord of the ring so bleh agak la features dia camne..
cita ni outlander=orang asing..pegi ke zaman viking..
revenge kat Moorwen..ala ade sinopsis kat atas tu..

Thursday, May 14, 2009

Aqil the brave!

arini aqil dah dua bulan..
tadi pagi g klinik aqil kena inject 3serangkai..
mula2 cam takut gak takut dia nangis kuat..
aqil kalau ada yg tk kena dgn dia ..
dia akan nangis kuat..tanda protes..
tapi tadi ummi bangga sangat..
sebabnya aqil tak nangis pun..
sebaliknya dia relax jek..
ade la bunyi skit mase jarum dah masuk kat peha tu..
pastu ok jek..
aku punya la spare macam2 tuk pujuk dia..
hehe tapi sayang ummi relax jek..
hmm..nape aqil tak ngis?..
entah le mungkin nurse tu pandai inject tak sakit..
or aqil memang cool cam ummi n abah dia:)..hehe..
aqil dah 6kg arini..
ummi pun turun lgi 3kg..:)

aqil dah pandai berdiri..haha dengan bantuan ummi:)
eh..abah ponteng keje ker nih..tak la abah keluar jab jek antar aqil g klinik
aqil dah pandai pandang kamera

Thursday, May 7, 2009

Lonely nite..

erghhhhhh....
busan ah..
sowang2 kat umah(aqil tido)..
hubby kena bertugas malam ni..
bese ar cni ade rukun tetangga..
kul 4am karang bru blik..
nak tido tapi dah nak time aqil bgun minum susu..
so alang kepalang tgu la aqil bgun..
eh..jgn ade yg plan nak rompak lak ek..
coz xde pe pun kat cni..kih..kih..

sementara tu aku nak cite sikit..
pasal cara tido aqil..
aqil klu tido dia suke tido mengiring..
klu bg tido melentang pun dia akan mengiring sendri..
dia suka mengiring ke kanan..
tgk dia selesa btul..
umah lak sejuk btul mlm2 so sonok ar dia tido..
dia akan bgun 3-4jam sekali..
so aku takde ar susah sgt..
itu klu malam ar..

klu siang aqil lebih suka tido buai..
coz siang panas sni..
so dia nak di buai2..
ini yg tak thn coz nak kena buai dia..
sampai la dia tido nyenyak..
klu sebelum tu ha..
jenuh la semua lagu aku nyanyi nak tidokan dia..(time dia nak tido la)
klu time dia nak main ok la..
aku siap bleh sembg2 lagi ngn aqil..
ha jgn tak thu aqil dah pandai gelak bila sembng ngn dia..
alamak aqil cam dah nak bgun..
anyway..best wishes for my son..
ummi sayang aqil..:)


Wednesday, May 6, 2009

Im Sick..huhuuu

adus sakit tul la badan nih..
nih ape crita nih sakit2 badan lak..:)
entah ler..masuk angin agaknyer..(yang kuar pun banyak gaks..)
maklum la orang baru pas pantang kan..
aku lak tak reti2 nak ikut pantang btul2..
lengoh jek sendi2 ni..
mula2 aku takut gak..
yek ar sakit2 sendi2 ni tanda2 chikugunya kan..
mesti arr aku suspen..
tapi aku tak demam so kesuspenan tu boleh tolak ketepi la..
tapi agak2 aku la..mungkin sebb salah makan kot..
ni mesti gara2 g kenduri weekend aritu..
hubby la ajak g kenduri kawan dia..
masa tu otw nak antar mak balik kg..
so singgah arr kat seri iskandar..
sampe2 jek aku ngn mak pun amik arr lauk..
self service..klu dulu aku ske sgt sbb leh amik lauk byk2..
tpi skrg nih on diet kan..
so ala kadar jek la..
aku amik nasi bryani 1/2 senduk, dging 2ketul, acar sikit, terung 2ketul(dalm mask dalca)
masa nak makan tu mak aku dah jeling2 tgk lauk aku amik..
tapi aku ckp ok jek..
dging tu lak cam dging kobau jek..
sebb urat dia beso2..
aku makn jek arr..konon2 berani arr take risk..
dah tu minum ais lak tu..(yek arr mana ada kenduri sediakan air suam ek)

malam tu ok lagi..
rasa sejuk kaki jek..
dah esok2nya dah mula rasa skit badan..
malas ar nak g doc sakit2 camni..
semalam sakit btul pinggang ni ha..
sampai la pg ni..
aku bgthu hubby..dia blik ajak aku g klinik tpi aku tak lart..
aku rasa cam nak rehat..
hubby pakaikan aku sock n sapu minyak sikit kat blkg nih..
so cam ok sikit..
pas hubby g keje blik aku amik ponstan dah tak bleh thn..
tgh hubby blik tgk aku dah lali jek..
so dia pun mask ar tuk aku..
heheh..baik juga hubby aku nih..
sebelum g keje dia pesan suh makn tp aku cam tkde selera..
tp disebbkan spesel hubby yg mask so aku jamah la..
takut perut masuk angin lak..
skrg dah ok dah..alhamdulillah..
mujur la aqil pun tak buat hal..baik jek arini..
tanx to hubby..

Saturday, May 2, 2009

Adblock

Make Love Letters at BlingPixie.com

Aqil 50hari

28-4-09 baru2 ni aqil g spital g check up..
doktor ckap aqil sihat cam biasa jek..
alhamdulillah..
sebenarnya pt blood aqil rendah masa lahir..
tapi last check up dia dah ok (for baby 155 is stable)..
tapi yang masalah pulak mak dia lak yang rendah sebenarnya..(156 for adult is low)..
standart range is 155->400
aku tak faham sangat tapi aku akan chek pasni..
setakat ni aku sihat takde pe masalah..
aku cita lain kali k..
nak g kenduri ni..
nih ar latest aqil n ummi dia..:)

Friday, May 1, 2009

I Love U Mum..

Ibu..
satu perkataan yang amat bererti buatku..
menjadi seorang ibu bukan sekadar melahirkan tetapi satu ibadat yang amat besar pahalanya..
kalau dulu ungkapan ini aku ucapkan buat ibuku sekarang ungkapan ini adalah status bagi diriku..
bukan aku mahu memuji tapi menjadi seorang ibu itu sangat besar pengorbanannya..
bagi membesarkan seorang anak yang dilahirkan dan tidak mengetahui apa pun..
ibu la yang memberi makan, menjaga dan membelai anak siang dan malam..

Ibu sekarang dan ibu dulu sangat berbeza keadaannya..
kalau dulu ibu2 mampu melahirkan anak sampai berapa orang pun..
tak pernah ada rungutan..
walau susah walau payah tetap mampu mendidik dan membesarkan anak..
zaman sekarang nak besarkan sorang anak pun dah macam susah sangat..
kalau la korang penah dengar ungkapan ni.."seorang ibu boleh membesarkan sepuluh anak tapi seorang anak belum tentu dapat menjaga si ibu kemudiannya"..

kalau dengar cerita mak dulu membesarkan aku dan adik beradik lain dengan hasil padi lah..
kalau tak buat sawah pun masih ambil upah menanam la..upah meracun la..
semua tu untuk besarkan anak..
maklumla mak tak belajar tinggi jadi buat kerja kampung la nak besarkan kami..
hidup mak aku mula susah bila nenek dia meninggal..
sebabnya dulu dia tinggal dengan nenek(moyang aku)..
entah la nape mak tak tinggal dengan ibubapa dia padahal tuk n wan aku masih ada..
disebabkan dia tinggal dengan nenek jadi manja la..
dia cucu sorang yang tinggal dengan nenek pun..
jadi nak apa pun just bagitahu ja..
lepas nenek mak meninggal dia kena la hidup berdikari..
masa tu aku masih kecil lagi..
ayah pula pergi singapore kerja..
balik sekali2 ja..
jadi mak la yang besarkan kami..
sejak itu juga aku tengok mak aku sangat kuat orangnya..
dia tak pernah tunjuk yang dia susah untuk besarkan anak sorang2..
tapi sebagai anak aku masih dapat membaca isi hati seorang ibu..
macam2 kerja mak pernah buat..
masa mak pergi kerja aku ngan adik beradik macam biasa jalani hidup..
dalam kepayahan cari rezki mak sentiasa jalankan tanggungjawab dia..
sebelum mak pergi kerja mak akan sediakan makan..
pakaian sekolah semua mak yang sediakan..(masa di sekolah rendah la..dah besar nih tau la aku buat sendiri)..
tapi susah2 zaman aku..aku tak penah la sampai takda makan..
tapi kak aku cakap zaman kecil dia pernah makan nasi ngn air ngn garam..
sedey tau dengar dia cerita..
alhamdulillah zaman aku mak dah upgrade..
dia dah buat bisnes masa aku dah masuk sek menengah..
jadi mak selalu outstation kata orang..
jadi aku la yang uruskan rumah n adik aku..
sebab masa tu dua abang n kakak aku dah duk KL ngan ayah..
hmm..jangan confuse..
ayah aku dia perantau..serata negeri dia cari rezeki sampai la ke singapore..
last dia hijrah kat KL la..
tapi sekarang nak cerita pasal mak je :)..

nak cerita susah zaman dulu ni memang panjang..
boleh buat novel..
tapi aku taknak banyak sangat cerita nanti sedih..
tapi kalu nak diikutkan kesusahan itu la yang memberi semangat untuk aku berjaya sampai ke universiti..
lagi pula kalau nak cerita susah ni anak2 sekarang dah tak faham dah..
sebab diorang tak pernah susah macam mana susah orang dulu..

ish ape aku melalut ni..
sebenarnya nak cerita pasal pengorbanan mak aku besarkan aku..
tapi nak juga cerita pengalaman aku jadi ibu..
padahal baru jek lagi aku jd ibu ni..:)
jadi setakat tu jek la cerita aku..
aku nak ucapkan....buat mak aku n buat semua ibu2 di dunia ini..(termasuk aku:))..
satu ungkapan buat anak2..
sesungguhnya kasih ibu itu sehingga ke syurga..
jadi jangan menyakiti hati ibu..
seandainya mampu balas la jasa ibu membesarkan kita..
memang ibu tak pernah minta balasan tapi bagi menghargai pengorbanannya..
bukan sampai kena beli banglo, kereta besar n bagi kemewahan..
tapi cukup la sekadar mengingati dengan sentiasa menziarahi..
kalau jauh tel kan ada..
pasti si ibu gembira..
sebb dia la yang membesarkan kita dari kecil..
syukur sangat sebab mak aku dah senang sekarang ni..
lagi pun anak2 dah besar..sekarang dia duk main ngn cucu jek la..

tengok ar mak kita besarkan kita dari kecil macam ni..

aku betul2 bangga dengan mak aku..
aku sayang sangat ngan mak aku..
kalau dulu aku tinggal dengan dia..
jadi mak la tempat aku bermanja n beradu domba orang kata..
nih ade sepatah dua kata cinta buat mak aku..



Mak..
Terima kasih di atas kasih dan sayang mak..
Menjaga dan membelai anak mak sehingga dewasa..
Mak yang sentiasa memberi semangat..
Yang sentiasa bersama ketika susah dan senang..
Tidak pernah menoleh kebelakang ke arah kegagalan anak mak..
Yang sentiasa positif dalam mengharungi kehidupan ini..

Mak..
Kasih sayang mak tiada tandingan..
Andai mampu akan ku berikan apa jua yang di minta..
Namun diri ini hanya insan kecil yang masih bertatih mencari sinar hidup..
Hanya doa yang dapat ku panjatkan supaya hidupnya bahagia..

Ya Allah..
Ku mohon Kau bahagiakanlah ibu yang melahirkan ku..
Sesungguhnya aku mengetahui bagaimana susah payahnya seorang ibu beribadat melahirkan seorang anak..

Ya Allah..
Kau ampunkanlah segala dosa ibuku..

My follower~thanx yal~