Wednesday, March 31, 2010

M.A.L.A.S

Ku msh d ampg puteri..busan duk sorg2 kat lm blik ni..semlm blood result doc ckp ok except for kolestrol ku 5.7 which is high(normal rate 5.2),berat 46kg,aku memg xsgka aku blh los wet sampi cmni,ku memg xjg mkn lately ni,sumenya pasl MALAS la,.MALAS y mgmpl kolestrol lam bdn,MALAS Jg mbtkn otak2ku xbjaln dgn baik..MALAS Jg y mbtkn hdpku agak null,sgt mandom..tu sme mentalyty so aku sndri y kena ubh..cepatla doc dtg bgtau aku blh discharge..

Sunday, March 28, 2010

CD..owh..CD

Dah beberapa hari aqil start berCD,hati memang sonok sebp xpyh pki pampers(lampin pakai buang),ku beli dr kak yong's shoppe,.Mula2 cam xreti gak tp senang je sebenarnya,pasni aku akan tmbh lg koleksi CD tuk aqil tp secra bprgkt ye ;),.meh menyahut seruan mylmatkan environmt dgn kurgkan buang sampah pampers..erk?

Saturday, March 27, 2010

The heartbeat STOP!

Huhu..bukan jantungku tp jantung laptopku y berhenti,xtau pe hal,.semlm lpas check fon bil,screen jd blur and sudnly hang..bla of terus xnak ON,.alkisah ini adalah harta kedua kubeli ngn duit sendri selepas skuter ku,laptop ni ku bli pd may 08,aku sgt syg pd hartabenda y ku bli sebp ku rasa bangga dpat miliki dgn hasil titip peluh sndr..apa aku melalut pun xtau la kan..wakaka..huby tgah baiki,hrap2 ul be fine,kalu tak tpksa la anto hosptl,

Friday, March 19, 2010

Saja try

Saja nak try gna hp a.k.a gatal tgn

Tuesday, March 16, 2010

Bila si kecil dah mula berjalan..

hehe..seronok tengok gelagat si anak..
sejak boleh jalan nih aqil dah tak mau di dukung dah..
nak berjalan je kaki tu..
masa g mall aritu camtu la..
masa singgah makan langsung dia tak nak duk..
kena la take turn makan..
masa aku duk menunggu hubby makan si kecil duk berjalan luar kedai..
kat kedai sebelah tu ada reception perempuan..
muda lagi la..dr jauh dia berkejar ke kakak tu..
kakak tu pun memang duk pgl2 dia..
tersengeh2 dengan kakak tu..
pastu nak masuk pula kedai tu..
terpaksa la ikut sama dia masuk..
tawaf la 2-3 kali keluar masuk..
sampai dah letih aku duk mengejar neh!
tp tu la..bila anak dah mula berjalan..
seronok wlupun penat..
kerana itulah buah hati kurniaan Allah..
bersyukur sangat..

meh layan aqil jalan kat mall aritu..

Sunday, March 14, 2010

@ Wangsa Walk

Pagi ni awal2 bawa aqil g check up tuk setahun..
oleh kerana aqil sihat walafiat ummi n abah pun terus g Wangsa Walk..
plan nak bw aqil jalan2 sempena hari best dia..
(sebenarnya ummi pun nak beli barang..kikiki)..

 Wangsa Walk

ni 1st time g sana..tempat ni pun baru buka..
so sampai2 tu round la tgk2 dulu..
round punya round smpai kat amusement floor..
ha ape lagi.,.memang sesuai bangat la kan bawa aqil suka suki..

tapi lain pula yang jadi..ummi n abah yg layan dulu..
sebabnya kat tempat neh..kalu dtg takde mende lain mesti 1st g cri spot the difference ..
ala game yang ade dua skrin pastu ko cri la gbr yg berbeza lam picture tuh..
aqil relek je tgk ummi n abah main..kikiki..

pastu ade pula menda alah kat bawah neh..

lupa plak nama apa..
main dia senang angkut gula2 n jatuhkan hadiah..
ha senang sngat la kan..
spot je mana2 point yg nak jatuh..
layan game neh sebabnya banyak gula2 dapat..
aku nak menda alah patung tu je so aku sedekah je gula2 kat budak yg duk tgu..
sonok arr diorg..
banyak gak aku dapat menda alah kat bawah neh..  
ni la hasilnya..

aqil layan racing..kakaka

pas penat layan 'aqil' main..sambung jalan balik..
perut dah lapar..singgah makan kat Ayam Penyek..

Menu Spesel: Ayam Penyek

ada ayam penyek (menu spesel kat situ), tempe, tauhu goreng, sayur and sambal..
hubby la duk kata sedap sebab dia makan masa g sarawak aritu..
ok la boleh la layan sesekali..sambal dia pedas tul..

pas makan smbung cri barang lagi..
erk tak byak kedai la kat sini..
setakat jalan2 lepak2 makan2 boleh la sebab restaurant dia memang byk..

di sebabkan barang yg di cari tak dapat..
kitorang sambung kat Jusco lak..
mak aii sales baik punya,,..
tapi ku bukan nak shopping time neh..
so cari ler barang yg dri td duk cari2 tak dapat..
at last yang di cari tak dapat ku belikan pulak kasut buat buah hati ku yg baru berjalan neh..


harap si anak berjalan dengan langkah yg baik ye sayang..

finally..ku tak pun jumpa barang yang di cari..
balik dengan lengoh kaki..tapi yang penting hepi Blow Kiss

aqil setahun

adoi penat mak semalam..
yek la melayan kerenah anak bila disambut hari lahir..
tak plan pun tibe2 jek..
pas calling2 ptg semalam terus siap g umah opah..

Syukur dah setahun dah si anak..
cepat betul masa berlalu..
aqil pun dah boleh berjalan..
gigi dah ada 4btg atas..4 btg bawah..
kalau dpt ape mesti gigit punya..
tabiat sekarang..berjalan2 tawaf satu rumah..
kalau main mainan bercakap2 neh..bercerita la kot..
klu bab makan ha neh payah sikit..nak kena berkejar suap ke mulut tu ha..
mandi lak senang..duk lam baby bath tub tu..
tepuk air main..tak susah la mandikan dia..
tapi bab nak pakaikan baju..mak aii..
jenuh nak bercakap ngan dia..
hadiah tuk aqil untuk thun pertama neh aku ambil education plan tuk dia..
itu sebagai langkah persediaan tuk masa depan dia..
ku harap takde apa halangan tuk aku teruskan plan neh..
moga berguna tuk masa depan si anak..
tak perlu la duk meminjam pastu berhutang cam ummi dia neh..


Kek aqil..ade atromen n pokemon..cute n sedap..

ha ummi n abah la yg rasmi dek kerana anak tu masih tak faham lagi ape yg berlaku..kakaka

History:
BOD : 14 Mac 2009 @ 17 rabiulawal 1430

Harap2 nanti dapat la buat majlis sikit kat kg.. aku pun rindu nak balik!!!!!!!! End..


Friday, March 12, 2010

Kisah kat bank..

Tgh td masa kat bank..ade la beberapa perkara pelik dan lucu (bg aku la)..
kisah 1:
masa aku nak depositkan cash ade la mamat depan aku neh..
gaya cam ala2 tauke la..
duk masukkan duit..tapi cam lama lak..
apehal mamat ni (lam ati aku ckp)
pastu dia siap suh org belakng g kaunter sebelah..
sekali aku tgk...mak aii..gile byk cash dia..
ade la secekak duit rm50..
selalunya la kan org bayar gaji pakai cek..
tak penah lak tgk pakai deposit cash..
dah tu kot ye pun nak hantar duit balik kg takkan la sampi cenggitu sekali..
ko pki la transfer akaun ke..
sekrg dah online senang je..
pastu tgk dia..ngn berpeluh2..
masukkan duit byk kali la (lain2 akuan ke sama akaun ke tatau la kan)..
ade la kat setengah jam dia je kat mesin tu..
klu dia htar duit balik kg..memang baguih la..selambak duit dia deposit in..
klu mnyogok leh gak guna cra ni..takde la rekod ko dr akuan mana kan..
wallahuallam..

Kisah 2:
duk tgh2 kecoh tgk mamt kisah satu tu aku terpandang la kat guard kat bank neh..
selalunya ada la pakcik bermisai tebal tak pun mat warga asing ke kan pegang senapang..
tapi sekali awek arr..erk awek ke tidak tatau la..
badan sikit punya steady..size ade arr 40-40-40...
tinggi ade la 160..rambut sah la pendek..
bibir mak aiii..pakai lipstik itam kot..
eyeline pulak mungkin pakai celak kot..
sikit punya macam lebam dah..
lam hati aku ckp..camne la kalu kena rompak time neh..
bukan nak kata perempuan takleh jd guard..boleh..
tapi tgk la pada keadaan tempat / risiko kerja tu..
guard neh bererti penjaga...
atau mungkin dah tade lelaki nak jd guard..
wallahuallam..
sekian..

pekdahnye: ha lu pikir la sendiri..


Thursday, March 11, 2010

Colmar tropicale

Alkisah satu hari berjalan2 di tanah tinggi..
Lama dah nak g tp asyik sibuk je..
weekend lepas sempat la g sana..
dan tanpa dirancang pun..
tiba2 hubby bawa g..
first impression best arr tempat ni..
ala2 tempat bersejarah gitu..
klu nak dating2 tu taktau la best tak tuk korang..
masa kitorg g tu tgh n boleh thn ramai gak..
tempat ni kepunyaan Berjaya Hills...
2 tempat jek yg aku sempat g..
tak larat jalan..
first g kat Colmar tropicale..sebelum sampai sana ada la rabbit park..France castle..
yg best kat colmar ialah tempat tu walaupun kecil tp terasa la macam duk kat France gitu..
meh layan beberapa view...




yang ni pula kat Japanese teahouse..
 
ha tu dia ckit2 je la kan..byk kang lembap plak page ni..
klu nak tgk lg sila ke link cni.. Colmar tropicale & Japanese teahouse

Wednesday, March 10, 2010

bersarang..

bersepah..blog ku yang lama tak di hapdate..
nanti ku hapdate yek..
ku tak berkesemptn berikutan ketiadaan internet acces kt umah..??
tunguuuuuuuuuuuuu!!!!!

Monday, January 18, 2010

aqil at 10 month

buat masa ni aqil sangat la active bermain..
sampai orang ngasuh naik demam2 jaga dia..
masa aku ngan aqil tak banyak la coz balik petang dah kul 7pm..
aqil main2 malam tido..
yang agak susah sekarang ialah aqil tak nak makan nasi dan susah tido nyenyak..

act banyak nak cite tapi ni as a summary la dulu..
tak dan..hehe..
layan gambar2 aqil time main je dulu k....


Fisher Price : walker - to - wagon

Alahai lamanya tak update blog ni..
Bukan pe sejak dua bulan dulu baru duk sibuk2 pindah..
Pastu tiap2 weekend asyik sibuk duk habiskan masa ngn hubby (masa dia masih ulang alik dri perak KL)..
Sekarang bru la senang sikit bila hubby dah officially kembali kerja kat KL..
Alhamdulillah bru la senang sikit hati ni..
Bila berjauhan ni entah apa ntah yg susah nye J
…..end

Aqil dah masuk usia 10 bulan..
Sejak sebulan lepas aqil dah mula panjat2 dan sekarang dah pun bertatih..
Buasnya adoi..tak tahu la nak cakap..
Apa ada semuanya nak di explore..
Ada kerusi meja sume di panjat..
Apa dpat dipegang habis digigitnya..
Gigi dah 2 di bawah n 4 di atas..
Kalau mula2 dulu memang kasi la dia gigit badan nih..tapi sekarg klu bg leh luka habis..
Sakit beb..
Klu bab makan..aku masih buat nasi lembut tuk aqil..
Dah start bg makan yg lain2 gak..
Sebab aqil dah ada gigi so tak risau la..

Bab berjalan..ada yg kata aqil lambat berjalan..
Pada aku tak kot..bru sepuluh bulan..
N dah start tatih pun..ada yg kata lambat sebb aku tak belikan dia walker..
Erm yeke..tak juga kan..

Last week mase bawa aqil g taman layang2 selayang ade jumpe ngan couple ni..
Daughter dia kecil je..tapi dah berjalan tapi masih terjatuh2 lagi la..
Ku Tanya la umur berapa..mak dia ckp 10bulan..huih ape lagi ku pun tgk aqil..(lam hati ckp ha?? Same umur aqil tp leh jalan dah??)..pastu mak dia tambah lagi..katanya anak dia boleh jalan since 8 ½ month..lagi la ku terkejut..mungkin sebab badan dia ringan kot (7kg)..mak dia tambah lagi..katanya dia belikan play skool nye push to walk tu.. haha so ape lagi minggu ni ku g usha kat Jusco la…
Dan disebabkan aqil asyik nak bertatih juga la aku tergerak hati belikan dia benda alah kat bawah ni..

Kebetulan ada sale CNY so ape lai..
Mula2 ku nak beli yg kwn2 let go je tpi hubby dah tgk berkenan terus dia suh amik jam tu gak..
Hopefully this would help aqil to walk..






My follower~thanx yal~